Güneş Enerjisi Panelleri

Yazar Tarih: .

Güneş Enerjisi Panelleri Teklifi Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Sola Panel

Güneş enerjisi panelleri kullanımı son yıllarda ülkemizde her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Anadolu’nun neredeyse her köyünde ve kasabasında güneş enerjisi panellerine rastlamak artık mümkündür. Şehirlerarası seyahat ederken yol kenarlarında ve hatta şehir içlerinde de güneş enerjisi panelleri ile karşılaşıyoruz. 

Güneş enerjisi panellerinin kullanımının yaygınlaşmasının en büyük sebebi her keseye ve her bütçeye hitap etmesidir. Bir taraftan yatırımcılar güneş enerjisi panellerinden santraller kurup işletme ve satış problemi olmayan ve güneş doğdukça elektrik ve yani para üreten yatırımlar elde etmektedir. Diğer taraftan kırsalda şebeke olmayan yerlerde çiftçiler aydınlanmak veya tarımsal sulama yapmak için güneş enerjisi panelleriyle ihtiyaçlarını gidermektedir.

Yerli Üretim Güneş Enerjisi Panelleri

Tabi güneş enerjisi panellerine artan bu talep üreticilerin de gözünden kaçmamıştır ve ülkemizde yaklaşık 15 adet güneş enerjisi panelleri üreten şirketler son 3 yılda boy göstermeye başlamıştır. Hepsinin ortak noktası ise güneş enerjisi panellerinin en önemli bileşeni olan hücrelerin Uzak Doğu’dan ithal ediyor olmalarıdır. Evet, ülkemizde o kadar güneş enerjisi panelleri üreticisi olmasına rağmen bir tane bile güneş enerjisi paneli hücresi üreticisi yoktur. 

Sektörde yaptığımız görüşmeler esnasında bazı planlar ve teşebbüslerden söz edilse de bu güne kadar somut bir girişim halen gerçekleşmemiştir. Bunun en önemli sebebi güneş enerjisi panellerinin ham maddesi olan silisyumun ülkemizde çok sayıda bulunmaması ve bulunsa dahi maliyetlerin Uzak Doğu ile rekabet edememesidir. Bundan dolayı asıl bileşen olan güneş enerjisi panelleri hücresi ithal edilerek Türkiye’de sadece panellerin birleştirmesi gerçekleşmektedir.

Güneş enerjisi panellerinin hücreleri öncelikle birbirleriyle lehimlenerek string haline getirilir ardından sıra sıra dizilirler ve laminasyon gerçekleşir. Hücrelerin altına ve üstüne EVA adı verilen bir silikon madde yerleştirilir ve en alta back sheet yerleştirilerek ısı uygulanır. Ardından alüminyum çerçeve ve junction box montajı yapılır. Testlerden sonra artık güneş enerjisi paneli elde edilmiştir ve kullanıma hazırdır. 

SolarEvi.com ve Güneş Enerjisi Panelleri

SolarEvi.com olarak özellikle Türkiye’de üretilen güneş enerjisi panellerini hizmetinize sunuyoruz. Güneş enerjisi panellerimiz 10 yıl ürün garantili, yine 10 yıl %90 üretim garantili ve 25 yıl %80 üretim garantilidir. Üstelik sektördeki en rekabetçi fiyatlar karşılığında. Güneş enerjisi panellerimiz hakkında daha fazla bilgi için 0332 988 0332 numaramızıarayabilir veya buraya tıklayabilirsiniz.

Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Etiketler: enerjisi, güneş, panelleri
Son güncelleme: Kas 27, 2016

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı