Tam Sinüs İnverter Nedir? Ne İşe Yarar?

Yazar Tarih: .

Tam Sinüs İnverter Teklifi İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: İnverter

AC-DC doğrultucuların çalışma mantığına benzeyen ancak tam tersi yönde işleyen inverter sistemden istenen güç, gerilim ve frekansta AC akımın oluşmasını sağlar. İnverter genellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı sistemlerde televizyon, aydınlatma gibi elektrikli cihazların çalışması için kullanılır. Güneş paneli ve rüzgâr türbinleri gibi yenilenebilir enerji sistemlerinde inverter kullanmak gerekmektedir. Tam sinüs inverter ise bu sistemlerden çıkan voltaj ve frekans değerlerini tam sinüs dalga olarak ayarlar. Tam sinüs inverter çalışma frekans aralığı 50/60 Hz değerlerindedir. %89-94 verim sağlayan bu sistem elemanı, %2-3 civarı harmonik bozulmaya sahiptir. Tam sinüs inverter motorlu yüklerin dâhil olduğu ortamlarda problemsiz çalışır. Tam sinüs inverter başlangıç akımı yüksek değerlerde olan yükler için sahip olduğu yüksek demeraj özelliği ile uygunluk gösterir. Hatta tam sinüs inverter bu konuda diğer inverter çeşitlerine karşı bir adım öndedir.

İnverter Nedir?

İnverter nedir sorusuna, doğru akımı alternatif akıma, alternatif akımı ise doğru akıma çeviren cihazdır diyerek cevap verebiliriz. En kısa ve açık tanımı bu olacaktır. Elektrikli cihazlarda elektriksel bir güç dönüştürme cihazı olarak kısaca tanımlayabileceğimiz inverter, güç çevirici ya da evirici diyebileceğimiz cihazın kullanım alanı sınırsızdır. 21. yüzyılda kullanım alanı o kadar ilerlemiştir ki evimizde kullandığımız bilgisayarlardan tutun da devasa elektrik dağıtım sistemlerine güç veren büyük sistemlere kadar birçok farklı sistemde insanlığın yardımına koşmaktadır. Ancak özellikle rüzgâr ve güneşten elektrik üreten cihazlardan elde edilen enerjiyi kullanılabilir enerjiye dönüştüren olmazsa olmaz bir cihazdır.

İnverter Ne İşe Yarar?

İnverterın öncelikli geliştirilme amacı elektrikten tasarruf sağlamaktır. Şebekeden gelen gerilim dalgalarını bir çeşit filtrelemeye tutarak temizleyen inverter cihazı yüksek ya da alçak gerilim ve fliker yüzünden sistemde oluşacak olan hasarların önüne geçmektedir. Motor ve mekanik gibi aksam hatalarını en aza indirir ve bu gibi hatalardan oluşacak olan parça ve bakım ihtiyaçlarını yok eder. Kullanılan cihazların ömürlerinin uzun olmasını da sağlar diyebiliriz. Yenilenebilir enerji kaynaklarına bağlanan inverter şebekeye bağlı olan ve şebekeden bağımsız çalışan modelleri vardır. Bunlar yüksek verimlilik ve güvenirlilik özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Şebekeye bağlı olan modelleri gece gündüz döngüsüne sahiptir. Gündüzleri sistemi kullanırken geceleri ise şebekeden gelen elektriği kullanmaktadır.

İnverter Çeşitleri Nelerdir?

220 Volt AC çıkış veren tam sinüs ve kare dalga olmak üzere 2 çeşit inverter vardır. Kare dalga inverter maksimum verim elde etmek için üretilmektedir. Tam sinüs inverter ise yüksek yükler için üretilmektedir. Bunlar dışında mikro inverter çeşitleri de üretilmektedir.

Tam sinüs inverter fiyatlarımız için tıklayınız.

Daha fazla bilgi için bizi arayınız: 0332 988 0332


Etiketler: inverter, sinüs, tam
Son güncelleme: Oca 30, 2017

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı