Evde Elektrik Üretmek Artık Mümkün

Yazar Tarih: .

Evde Elektrik Üretmek İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Evde Elektrik Üretimi

Elektrik fiyatlarının artması ve üretimi artması sonucu ucuzlayan güneş panelleri sayesinde evde elektrik üretmek cazip bir hal almaya başladı. 2000-3000 TL gibi rakamlarla kendi elektriğinizi kendiniz üretebilirsiniz. Evde yapacağınız sistem hemen hemen bu rakamlara tekabül etmektedir. İsterseniz yine bu rakamların çok üstüne çıkmadan profesyonel bir yardım alarak anahtar teslim sistemleri evinize yerleştirerek elektrik üretmeyi başarabilirsiniz.

Temel İhtiyacımız Elektrik

Özellikle son zamanlarda elektriğe yapılan zamlar sonucu en temel ihtiyaçlarımızdan biri olan elektrik masrafımız bir hayli fazla olmaya başladı. Faturaların şişmesi sonucu vatandaş alternatif bir yol aramaya koyuldu. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak, çare arayan vatandaşların yardımına koştu. Özellikle güneş panelleri vasıtasıyla elektrik üretmek çok uygun bir fikirdir. Çünkü güneş panelleri modüler yapıda cihazlar olup kolay kurulum sağlar ve sahip olduğu işletme ücreti de yok denecek kadar azdır. Ancak her konuda olduğu gibi elektrik üretmek konusunda da uzmandan yardım almak gerekmektedir. İşin içinde elektrik gibi tehlikeli bir durum olduğu için işin başından tedbir almak en iyisidir. Üstelik uzmandan yardım alınmadan yapılacak olan sistemlerde bir açık oluşursa eğer yaptığımız masrafın heba olmasına hatta canımıza zarar gelmesine sebep olabilir. Evde elektrik üreteceğiz diye kendimize ve sevdiklerimize zarar vermenin pek bir anlamı yok.

Elektrik Hangi Yollarla Üretilir?

Elektrik üretmek biraz da bulunduğunuz yerleşim yeri ile alakalı bir durum. Eğer dağlık bir yerde oturuyorsanız rüzgâr türbinleri vasıtasıyla elektrik üretebilirsiniz. Düz bir yerde oturuyorsanız güneş panelleri yardımıyla elektrik üretmek mümkün olabilir. Bulunduğunuz arazi üzerinden bir akarsu geçiyorsa bir değirmen yardımıyla dahi elektrik üretmek mümkündür. Ancak bunların hep bir masrafı söz konusudur. Masrafı alacağınız verime göre yapmalısınız. Hangi enerjiyi kullanacağınıza karar vererek işe başlayabilirsiniz. Örnek verecek olursak akarsudan elde edeceğiniz verim mevsimden mevsime değişiklik gösterir ve türbinler sadece rüzgâr olduğunda çalışır. O yüzden en mantıklı yatırım güneş panellerine yatırım olacaktır. Çünkü son teknik gelişmelerle beraber gölge olduğunda bile güneş enerjisini yakalayan paneller üretilmiştir. Bu gibi ve buna benzer sebeplerden ötürü uzmanlar yatırımınızın güneş panelleri üzerine olmasını öneriyor. Haksız da sayılmazlar. Türkiye bir güneş ülkesidir. 4 mevsim güneşli geçen gün sayısı diğer ülkelere nazaran bir hayli fazladır.

Güneş Panelli Sistem İçin Gereken Sistem Elemanları

Eğer kullanacağınız enerji türü olarak güneş panelli sistemleri kullanacaksanız güneş panelleri, şarj kontrol cihazı, akü seti, şalter, inverter ve kablolara ihtiyaç duyacaksınız. Cihazları sağlam ve az kullanılmış 2. el temin ederseniz masraflarınız baya düşecektir. Ama başta da dediğimiz gibi bu iş uzmanlardan yardım alınarak yapılmalı.

Etiketler: elektrik, üretmek
Son güncelleme: Oca 03, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı