Evde Elektrik Üretmek Mümkün Müdür?

Yazar Tarih: .

Evde Elektrik Üretimi İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Evde Elektrik Üretimi

Hepimizin bildiği üzere günümüzde evde elektrik üretimi gayet mümkündür. Peki bu nasıl olacak derseniz iki şekilde yapılmaktadır. Güneş panellerinin ucuzlaması ile birlikte artık çoğu evde elektrik tasarrufu yapmak için kullanılan elektrik panelleri bulunmaktadır. Bu paneller sayesinde evinizde hem tasarruf etmiş olacak hem de sürekli depo edilebilir bir kaynak olan güneş sayesinde evinizde elektrik bulunduracaksınız. Diğer bir yöntem ise rüzgâr enerjisi ile çalışan rüzgâr panelidir. Evinizde bulundurduğunuz takdirde bütçenize oldukça katkı sağlayacak ve elektrik faturasından bir ölçüde kurtulmuş olacaksınız.

Yöntemi Nedir?

Yukarıda da belirttiğim gibi evde elektrik üretimi yapmanın iki yöntemi vardır. Güneş paneli güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek ay sonunda yüklü elektrik faturası ile karşılaşmanızı önler ve aile bütçenize katkıda bulunur. Bu güneş panelleri sayesinde depo etmiş olduğunuz enerjiyi dönüştürüp evinizin elektrik ihtiyacının neredeyse hepsini güneşten karşılayabilirsiniz. Öteki yandan dünya üzerinde geniş kullanımı olan rüzgâr panelleri de aynı özellikleri sağlar. Adı üzerinde burada da rüzgârdan yararlanıyorsunuz. Rüzgârın gücü ile dönüştürülen enerji size elektrik enerjisi olarak dönmüş oluyor. Bu yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılabilmesi için de bazı şartlar ve durumlar vardır.

Bu Şartlar Ve Durumlar Nedir?

Öncelikle güneş panelini ele alacak olursak sürekli ve çok güneş gören bir yerde konumlandırılmalıdır. Güneş ışığına ihtiyaç duyulduğu için doğal olarak az güneş ışığı alan bir yerde sistem işe yaramayacaktır ve yaptığınız masraf hepten çöp olacaktır. Bununla birlikte monte işi kesinlikle işi çok iyi bilen kişi veya kişiler tarafından yapılmalıdır ki bu işe ayırdığınız ücret boşa gitmesin ve harcadığınız paranın karşılığını ilerde evdeki tasarrufunuzdan çıkarabilesiniz. Rüzgâr enerjisinde durum biraz farklıdır. Rüzgâr panelinin konumlandırıldığı yer öncelikle çok yüksek olmalı ve sürekli rüzgâr alan bir yer olmalıdır. Bu sebepten dolayı evinizin yüksek bir yerde olması şarttır. Sonuçta bu sistemlerin kurulumu ne basit ne de ucuzdur. Hem paranızın boşa gitmemesi için hem de tasarruf için girişilen bir iş olan evde elektrik üretimi yapılacaksa bu sistemleri evinize kurmadan önce bir bilirkişiden tavsiye alınması şarttır. Kurdurmuş olduğunuz sistemin uzun ömürlü olması için de mutlaka işi bilen insanlar tarafından yapılmalıdır.

Maliyeti Nedir?

Hak verirsiniz ki kurulumu basit olmayan bu sistemlerin maliyeti de ucuz olmayacaktır. Fakat siz bu sistemlere sahip olduğunuzda ödemiş olduğunuz ücretin kat be kat fazlasının cebinizde kaldığını gördüğünüz zaman iyi ki yaptırmışım diyeceksiniz. Çünkü bu yenilenebilir enerjiyle elektrik üretmenin hem doğaya hem de cebinize ne kadar yararlı olduğunun bilincinde olacaksınız. Bu sistemlerin fiyatlarına gelecek olursak bu paneller size 2000-3000 arasında bir maliyete sebep olacaktır.
Son güncelleme: Oca 12, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı