Geleceğimiz İçin Temiz Enerji Güneş Enerjisi

Yazar Tarih: .

Güneş Enerjisi İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Güneş Enerjisi

Modernleşme ve hayatımızda değişen teknolojiler sayesinde günümüz insanı yeni bir döneme ayak basıyor. Çevre sorunlarının giderek artması ve bunun akabinde toplumsal sorunların ortaya çıkması yeni bir döneme girdiğimizin en açık belirtilerindendir. Dünyadaki bu değişimler Türkiye için bir fırsat niteliğindedir. Türkiye bu fırsattan istifade etmeli ve üstüne düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirmelidir. Ayrıca ülke hedeflerini de tekrar gözden geçirmeli, doğru hedefler belirlemeli, çevreye ve insana uygun yeni bir uygarlığın temellerini atmalıdır.

Yeni Bir Uygarlık Yeni Bir İnsanla Başlar

Yeni bir uygarlık oluşturmak istiyorsak bu ancak ve ancak doğaya zarar vermemeyi ahlak edinmiş yeni insanlarla olabilir. Zira günümüz insanlığı çıkarları uğruna doğayı fütursuzca katledebiliyor. Bu insanlarla yeni bir uygarlığın temelini oluşturmak ve yeni bir uygarlık yoluna çıkmak saçmalık olur. İnsanların yepyeni bir bilinç ile bilinçlenmesi, tüketim hastalığından kurtulmaları ve bireycilikten soyutlanmaları gerekiyor.

İlk Amacımız Tertemiz Bir Anadolu Olmalı

Dünyayı değiştirmek istiyorsak buna öncelikle ülkemizden başlamalıyız. Anadolu insanı olarak doğaya ve çevreye zarar veren her şeyin karşısında durmalıyız. Ardından hedefler koymalı başta güneş enerjisi olmak üzere her türlü çevreci faaliyetlerin yanında olmalıyız ve onları tüm gücümüzle desteklemeliyiz. İlk olarak buna güneş enerjisinden başlayabiliriz. Zira güneş enerjisi kıymet verilir ve ülkemizde yaygınlaşırsa enerji ihtiyacımızın büyük kısmını karşılayabilir. Güneş enerjisi hakkında akıllara gelen ilk soru güneş enerjisinin tüm dünya insanlarının enerji ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamaması yönünde. Buna kısa ve öz olarak evet cevabını çok açık bir şekilde verebiliriz. Hatta tüm enerji ihtiyacımızdan daha fazlasını karşılayabilir. Sık sık belirtildiği gibi Türkiye bir ‘’Güneş Ülkesidir.’’ Türkiye Güneş’ten sağlayacağı enerji potansiyeli ihtiyacımız olan enerjiden on kat daha fazladır. Güneş enerjisi Türkiye’nin bugün ve gelecekteki enerji ihtiyacını karşılayabilecek tek kaynaktır.

Güneş’in Özel Mimari Yapısına Geri Dönmeliyiz.

Bugünün soğuk ve kirletici uygarlığı güneşe sırtını dönmüş ve fosil yakıt harcamaktan başka bir şey yapmamaktadır. Hâlbuki Anadolu’da on bin yıldan beri Güneş enerjili mimari yapılar ve kentler bulunmaktadır. Biz geçmişimizle şimdi sahip olduğumuz teknik gelişmeleri birleştirirsek ortaya harman bir yapı çıkartabiliriz. Bu harman yapı sayesinde hem doğaya zarar vermeyiz hem de enerji ihtiyacımızı temiz yollardan sağlamış oluruz. Anadolu’da yeni bir uygarlık oluşturmak için bir çok sebebimiz var ancak yeni oluşturacağımız uygarlık günümüzden daha temiz daha yaşanası bir dünya vaat etmiyorsa günümüzden daha ileri gitmeyeceğimiz aşikârdır.
Etiketler: enerjisi, güneş
Son güncelleme: Oca 18, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı