Güneş Enerjili Lamba Nedir? Nerelerde Kullanılabilir?

Yazar Tarih: .

Güneş Enerjili Lamba Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Güneş Enerjili Lamba

Güneş enerjili lamba görünüş itibariyle diğer lambalardan çok da farklı değildir. Üzerinde dâhili olarak solar paneller mevcuttur. Bu solar paneller yardımıyla güneş ışığını enerjiye çevirebilir. Güneş enerjili lamba içerisinde akü mevcuttur. Güneşten aldığı enerjiyi gün boyu aküye depolar. Akü aktif bir şekilde, sürekli çalışır. Güneş battığı anda solar panel devreden çıkar ve devreye aküden gelen enerjiyle çalışan lambalar girer. Üzerinde bulunan elektronik kontrolcü sayesinde bu işi el değmeden yapar diyebiliriz. Yani güneş enerjili lamba kendi başına akşam olunca yanar, gündüz olunca tekrar söner. Güneş enerjili lamba kurulumundan sonra bu özellikleri sayesinde geceleri aydınlatma görevini hiçbir müdahaleye gerek duymadan gerçekleştirir. Güneş enerjili lamba günümüzde birçok alanda kullanılabilir ve hâlihazırda kullanılan yerler de vardır. Güneş enerjili lamba otellerde, parklarda, bahçelerde, plajlarda, turistik alanlarda kısaca aydınlatmaya ihtiyaç duyan her yerde kolaylıkla ve güvenle kullanılabilir.

Güneş Enerjili Lamba Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Güneş enerjili lamba kullanmanın sayamayacağımız kadar fazla avantajı mevcuttur. Öncelikli avantajı tabi ki herhangi bir tesisata veya şebekeye ihtiyaç duymamasıdır diyebiliriz. Çünkü elektrik hattının iletilmesi, şebeke gibi masraflar hep iş yüküdür ve kullanıcıyı masrafa sokmaktadır. İkinci en önemli avantajı güneş enerjili lamba sistemini kurarsınız ve belki de yıllar boyunca o kendi başına yanar ve söner hiçbir zaman fazladan bakım ücreti gibi ücretler ödemezsiniz yani güneş enerjili lamba masrafsızdır. Elektrik kaynaklı arızalara mahal vermez, kablolardan soyutlanmış bir yapıda olduğu için gayet güvenlidir, çok ucuza elde edebilir keseye uygundur, harcadığı elektriği sizin cebinizden değil güneşten elde eder gibi özellikler sayabiliriz.

Güneş Enerjili Lambanın Teknik Özellikleri Nelerdir?

Güneş enerjili lamba LED teknolojisi ile yapılmaktadır. Bu lambada kullanılan LED’lerin 100.000 saat yanma ömürleri bulunmakta olup standart lambalara göre çok daha fazla uzun ömürlüdürler. Sahip oldukları uzun ömür sayesinde uzun bir süre malzeme değişikliğine gitmeden iş görmektedirler. Bu LED lambalar Ultra Mega Bright LED’lerdir ve bu sayede yüksek, parlak ve tertemiz bir aydınlatma sağlarlar. LED ışık 360 derece yani her bir tarafını aydınlatması için özel bir cam bölme içerisinde yer alır. Bu cam bölme kırılmaz, solmaz, yüksek ışık geçirgenliğine sahip solid polikarbon malzemeden üretilmiştir. Piyasa da daha alt seviye malzemeden üretilen güneş enerjili lamba modelleri de mevcuttur ancak kalite her yerde önemlidir.

Güneş Enerjili Lambada Enerji Nasıl Saklanır?

Güneş enerjili lambalarda enerji depolaması kuru tip aküler vasıtasıyla yapılmaktadır. Bu akülerin en büyük avantajı 3-4 yıl gibi bir çalışma ömrüne sahip olmalarıdır. Bu süre sonunda sadece aküleri değiştirerek lambaları kullanmaya devam edebilirsiniz.
Etiketler: enerjili, güneş, lamba
Son güncelleme: Oca 10, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı