Güneş Enerjisi Nedir?

Yazar Tarih: .

Güneş enerjisi nedir sorusunu müşterilerimizden sıklıkla alıyoruz. Gün geçmiyor ki güneş enerjisi nedir sorusuyla karşı karşıya kalmayalım. Ülkemiz için son derece yeni olan bu sektörde enerji ihtiyacımıza yetişen güneş enerjisi teknolojilerini sizler için geliştirdik ve hizmetinize sunuyoruz.

Gezegenin parlayan yıldızı güneş 700.000 km yarıçapıyla dünyamıza elini uzatan bitmeyen bir enerji kaynağıdır. 150 milyon km uzaktan bizleri kucaklayan bu yolculuk güneş enerjisi nedir sorusunu akıllara getirir. Atmosfer tabakasına girdikten sonra ozon tabakasında süzülerek bizlere ilk günaydını diyen bu güzel dostla bir de enerji olarak kullanım yönünden tanışmaya ne dersiniz?

Güneş enerjisi nedir? Nedir bu gizemli parıltı? Mucizevi yolculuğun verimli çocuğu yüzyıllardır dünyada misafir. Kurulu en büyük santraliyle ev sahipliği yapan Hindistan, Türkiye pazarı için de güzel bir örnek. En etkin maddesi silisyum olan hücreler güneş enerjisinin ana materyallerini oluşturur.   

Güneş hücreleri fotovoltaik ilkeye bağlı olarak çalışırlar. Üzerine düşen enerji gerilimiyle elektrik üretirler. Günümüzde güneş enerjisinde kullanılan başlıca malzemeler şunlardır: Kristal silisyum, Galyum arsenit, Amorf silisyum, Kadmiyum tellurid ve optik yoğunlaştırıcı hücreler.

Son yıllarda daha teknolojik ve daha kullanışlı güneş enerjisi hücrelerinin üretilmesiyle verim oranı artarken maliyeti buna oranla azalan tasarımların keşfi ile sektör hızlı bir şekilde büyümeye devam etmektedir.

Türkiye de güneş enerjisi yeni yeni tanınmasına karşın çok hızlı bir şekilde yol almaktadır. Verimli toprakları ısılarıyla yeşerten güneş, verimsiz topraklar için de ışınlarıyla enerji tarlalarına fırsat vermektedir.  Kurak alanları enerjiye dönüştürmek için güneş enerjisi nedir gelin birde kullanım alanlarıyla değerlendirelim.

Cep telefonsuz evden çıkamadığımız, televizyonsuz yaşayamadığımız, bilgisayar olmadan bütün işlerin sarpa sardığı çağda enerjinin bir anda tükendiğini düşündünüz mü hiç? Evlerinizde, iş yerlerinizde, bahçelerinizde, tarlalarınızda, hatta ve hatta ceplerinizde telefon şarj etmek için kullanabileceğiniz bu teknoloji için SolarEvi.com sizlerle.  Güneş enerjisi nedir merak eden müşterilerimiz için size bir telefon kadar yakınız. Aşağıdaki ürünleri inceleyiniz veya bizi arayınız: 0332 320 89 96.

Son güncelleme: Eyl 27, 2015

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı