Güneş Paneli Nedir? Ne İşe Yarar?

Yazar Tarih: .

Güneş Paneli Teklifi Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Solar Panel

Güneş paneli ve güneş enerjisinin avantajlarını saymakla bitiremeyiz. Ancak ilk akla gelen olumlu yönü hiç tükenmeyecek sınırsız bir kaynak olmasıdır diyebiliriz. Kullanmış olduğumuz fosil kaynakların zamanla tükeneceği aşikârdır. Yani mutlaka bu fosil yakıtların tüketimini biz durdurmasak da o zaten bir süre sonra bitmeye mahkûm bir enerji kaynağıdır. Ancak güneş enerjisi için böyle bir durum imkân dâhilinde bile değildir. Güneş enerjisinin olumlu yönlerine bakacak olursak eğer, öncelikle sınırsız diyebiliriz. Sonsuza kadar sürecek bir enerji kaynağıdır. Herkesin kullanımına açıktır kimsenin tekelinde bulunmaz. Fosil yakıtlar gibi kullandığımız için çevre olumsuz etkilenmez. Depolanması oldukça kolaydır. İşletme ücreti inanılmaz ucuz ve uygundur. Ayrıca atmosfere zehirli gazlar vermeyerek de çok çevreci bir enerji türüdür. Maliyet masrafları ve yüksek verimi sayesinde günümüzde çok fazla tercih edilen bir enerji türü olmuştur. Türkiye’nin de güneşlenme süresi uzun bir ülke olduğunu göz önünde bulundurursak ülkemizde bu enerji türünün kullanımının yaygınlaşacağını söyleyebiliriz.

Güneş Paneli Nasıl Çalışır?

Güneş’ten gelen ışınları enerjiye çevirmek bir dizi basamaktan oluşur. Güneş paneli üzerinde güneş ışığını soğuran birçok güneş hücresi bulunmaktadır. Güneş paneli dediğimiz sistem, güneş ışınlarını elektrik enerjisine çevirir. Güneş paneli üstüne güneş ışığı düştüğü anda güneş paneli içerisinde doğru akım meydana gelmeye başlar. Güneş panelleri de istenilen güce göre ister paralel ister seri bağlanabilir. İhtiyaç dâhilinde bir evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Bir güneş hücresinin sahip olduğu enerji, verimi ile doğru orantılıdır. Güneş panelleri mevsimine göre yönleri değiştirilerek verimi arttırılabilir. Sahip olduğu 30 derecelik eğimi sayesinde de üzerinde kar birikmesinin ve buzlanmanın önüne geçilmiş olur.

Güneş Paneli Nasıl Yapılır?

Yarı iletken silikonları ve güneş ışınlarının karşılıklı etkileşimi sonucu artı ve eksi yükler arasında bir voltaj meydana gelir. Doğru akım özelliğine sahip birçok güneş hücresi bir araya gelerek -17 verim ile 130 W’a kadar enerji üretebilen güneş panelleri üretilir. Üretilen enerji sahip olunan bataryalarda birikir ve bu şekilde depolanır. Biriktirilen DC elektrik enerjisi elektronik cihazlarda kullanılması için AC elektrik enerjisine dönüştürülür. İlk olarak bu tür cihazlar uzay araçlarında kullanılsın diye tasarlandı. Ancak teknoloji ile birlikte yüksek verim sağlanınca kullanım alanı genişletildi. Çok çıkan teknolojilerle birlikte solar paneller gölge olan havalarda bile havadaki güneş ışığı zerreciklerini yakalayarak enerji üretebilmektedir.

Türkiye’de Güneş Enerjisi

Ülkemiz tam bir güneş ülkesi olduğu için güneş enerjisi kullanımından yüksek verim alınması kaçınılmazdır. Güneşlenme süresi çok fazla olan illerimizde yapılan sistemsel çalışmalar sayesinde güneş enerjisinden baya bir verim elde etmekteyiz.

Güneş paneli deyince Türkiye'de ilk akla gelen markalar AYETEK Enerji ve SolarEvi.com'dur. En iyi kalite-fiyat dengesinde ürün ve ve hizmet sunan bu şirketler 2010 yılından beri binlerce memnun müşteriye hizmet vermiştir.

Güneş paneli fiyatlarımızı görmek için üstteki fiyatlara veya bu linke tıklayınız: Solar Panel

Size özel bir teklif almak için ise lütfen arayınız: 0332 988 0332

Etiketler: güneş, paneli
Son güncelleme: Kas 28, 2016

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı