Güneş Pilleri Nedir Ne İşe Yarar?

Yazar Tarih: .

Güneş Pili Teklifi Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Güneş Pili

Güneş pilleri diğer bir adıyla solar paneller güneş enerjisini absorbe ederek elektrik enerjisine çeviren araçlardır. Giderek artan küresel ısınma nedeniyle tükenen yenilenemez enerji kaynakları, doğa dostu olan yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ihtiyacı daha da arttırdı. Yenilenebilir enerji ve yenilenemez enerji nedir diye soracak olan okurlarımız için bu farkı da açıklayalım. Yenilenebilir enerji, doğada asla kaybolmayan, sürekli yenilenebilen dönüşebilen ve asla bitmeyecek olan enerji türüdür. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, dalga enerjisi, jeotermal enerji, hidrolik enerjisi, biyokütle enerjisi olarak sıralanabilir. Yenilenemez enerji ise bir süre sonra doğada kaybolan kaynakları ifade eder. Bu kaynakların geri dönüşü yoktur ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi doğa dostu değildirler. Kullanıldıktan sonra çevreye ciddi zarar verirler. Bunlar ise petrol, kömür, doğal gaz, hidrolik ve nükleer enerjidir.

Güneş Pili İşlevi

Güneş pilleri güneş ışığını kullanarak çalıştığı için her zaman yararlanabileceğiniz bir araçtır. Varsayalım ki evinizin çatısında kurdurduğunuz bir güneş enerjisi sisteminiz var bu sistem hava kapalı dahi olsa işleyecektir. Çünkü güneş pilleri az bile olsa güneş ışığını çeker. Sistem güneş ışınlarının direk yansıtılması tekniği ile donatılmış olduğundan hava soğuk bile olsa hep evinizde sıcak su bulabileceksiniz. Panellerin içinde bulunan güneş hücreleri ışığı direkt olarak hapsettiğinden dolayı sistem elektrik üretirken de zorlanmayacaktır. Bu sayede hem evinizde elektrik faturasının cep yakan fazlalığından kurtulmuş olacaksınız hem de bu sistem sayesinde doğaya zarar vermemiş olacaksınız.

Güneş Pillerinin Kullanıldığı Alanlar

Günümüzde güneş pilleri yani diğer bir deyişle solar panellerin kullanım alanları oldukça geniştir. Elektroniğin gelişmesi ile birlikte bu kullanım alanı elektriğe duyulan ihtiyaçtan dolayı daha da artmıştır. Elektrik kullanılmayan alan neredeyse yok denebilir bu yüzdendir ki etrafımızda bir çok güneş paneli görmekteyiz. Bu kullanım alanlarının çoğu elektrik taşıma maliyetlerini azaltmak olduğu için genellikle kırsal kesimler olmak üzere birçok yerde görülmektedir. Özellikle sokak lambaları, trafik ışıkları ve bağ evleri gibi çok geniş bir kullanım ağı mevcuttur. Günlük hayatta ise haberleşme aracı olan telefonların şarj edilmesi gibi bazı insanlar için hayati nitelik taşıyan bir konuda güneş pilleri devreye girmektedir. Bu önemi hayatımıza sokan şey de hiç tartışmasız akıllı telefon olması ve şarjının çabuk bitmesi olmuştur. Güneş panelleri bu yüzden insanların artık dikkatini cezp etmektedir. Son olarak eklemek gerekirse bu durumun sebebi günümüz insanlarının teknolojiye düşkün olduğunu göstermektedir.

Etiketler: güneş, pili
Son güncelleme: Oca 07, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı