Jel Akü Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Yazar Tarih: .

Jel akü, içerisinde jöle kıvamında elektrolit bulunduran ve bu hali ile yüksek sıcaklıkta dayanıklılık gösteren aküdür. Bu özelliği sayesinde günümüzde en çok güneş enerjisi sistemlerinde ardından bir başka önemli sektör olan denizcilikte kullanılmaktadır. Güneş enerjilerinde kullanılma sebebi aşırı sıcağa dayanabiliyor olmalarıdır. Aynı zamanda jel akülerin 1200 defa şarj olabilme özelliği bulunduğundan kullanıcılar tarafından oldukça rağbet görmektedir. Diğer akülerle kıyaslandığı takirde jel akünün daha kullanışlı ve güvenilir olduğu sonucuna ulaşılmaktadır. Örneğin, sulu akülerde kullanabilir kapasite %50 civarındayken, jel akülerde bu oran %80 e kadar çıkmaktadır. Bu demek oluyor ki, 100 Ah’lik bir sulu aküden 50 Ah kullanılabilirken, 100 Ah’lik jel akünün kolaylıkla 80 Ah’lik kısmı kullanılabilmektedir. Bu durum da jel akü fiyatları üzerinde maliyet farkına sebep olmaktadır.

Jel Akü Fiyatlarının Belirlenmesindeki Etmenler

Jel akü diğer akülere oranla daha kullanılır olduğu için oldukça tercih edilmektedir. Arabalardan güneş enerjisi sistemlerine kadar çok geniş bir kullanım alanı vardır. Aküler arasında en tercih edilenlerden olma sebebi de uzun vadede maliyetinin karşılığını çıkarmasından dolayıdır. Piyasada yapılan araştırmalara göre özellikle çok güneş ışığı alan yani sıcaklık değeri yüksek olan yerlerde daha çok kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise yüksek sıcaklığa dayanıklı olmaları ve elektrolit buharlaşma olmayan bir yapıya sahip olmalarıdır. Bu sebeptendir ki günümüzde en çok tercih edilen markaların çoğu jel akü üretmektedir. Birçok firma üretimi ne kadar pahalı da olsa insanların işini güvenli bir şekilde halledebilmek adına kaliteli ürünler üretmektedir. Bunun yanı sıra kalitesiz ürün çıkarıp ucuz fiyata piyasaya süren markalarda mevcut fakat işini bilen bir kullanıcının bu ürünlerin ne kadar sağlıklı olabileceği ve ne kadar iş göreceği hakkında fikri vardır. Bilinçli bir tüketici jel akü fiyatları hakkında bilgi edinmek istediği zaman kısa bir piyasa araştırması sonucu tercihini yapması gereken ürünün farkına varacaktır.

Piyasadaki Ürünlerin Fiyat Farkları

Ortalama kalitede olan jel akü fiyatları piyasada yaklaşık 400 lira ve üzerindedir. Bütçenize uygun ise bu fiyatta olanlar da işinizi görür ama ben daha dayanıklı ve daha kalite bir ürün isterim derseniz de size uygun daha kaliteli malzemelerden yapılmış olan; jel akü fiyatları da 700 ila 1000 lira arasında değişmektedir. Yukarıda da belirttiğim gibi 50 liraya kadar jel akü bulmak mümkündür fakat bu sisteminizin çöp olması demektir. Bu yüzden hem paranızın boşa gitmemesi hem de güvenlik açısından alırken buna dikkat edilmelidir.

Etiketler: akü, fiyatları, jel
Son güncelleme: Ara 07, 2016

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı