Modifiye Sinüs İnverter Nedir Ve İnverterler Hakkında

Yazar Tarih: .

Modifiye Sinüs İnverter Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Modifiye Sinüs İnverter

İnverter adı verilen cihazlar kullanılan elektriğin kaynağından gelen akımın elektriksel frekans ayarını kullanılabilir hale getirmeye yarayan cihazlardır. Örneğin akümülator kullanarak yada farklı elektrik enerjisi kaynaklarını kullanarak elde edilen elektriği alternatif elektrik akımı kullanarak çalışan cihazlara (televizyon, bilgisayar gibi) uygun hale getirebilmek için modifiye sinüs inverter cihazlarını kullanmak gerekir. Çünkü yada güneş pillerinden elde edilen elektrik akımı doğru akım (DC)’dır. İnverter cihazları 12 V, 24 V yada 48 V olan doğrusal elektrik akımını 230 V 50 Hz frekans değerine çevirebilmektedirler.

Modifiye Sinüs İnverter Cihazları Ne Şekilde Çalışırlar?

Evlerde kullanılan televizyon, bilgisayar ve çamaşır makinesi gibi cihazlar AC yani alternatif elektrik akımı kullanarak çalışırlar. Güneş pillerinden yada rüzgar enerjisinden yararlanılarak üretilen elektrik akımı ise DC yani doğrusal elektrik akımıdır. Bu aşamada modifiye sinüs inverter cihazları devreye girmektedir. İnverterler aküden aldıkları DC elektrik akımını AC elektrik akımına çevirme işlemi yapabilen cihazlardır

İnverter Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Makalenin başında da belirtildiği gibi modifiye sinüs inverter cihazları elektrik akımını DC akıma çevirerek kullanılabilir hale getirmektedirler. Bu aşamada kullanılacak modifiye sinüs inverter cihazının kapasitesi ihtiyaç duyulan kapasiteyi aşmamalıdır. Böylece hem ekonomik açıdan hem de verimlilik açısından büyük faydalar elde edilmesi mümkün olmaktadır. Örnek olarak bir tekneyi verelim. Teknede kullanılacak cihazların (televizyon, çamaşır makinesi, fırın, aydınlatma vs.) watt cinsinden ihtiyaç duydukları elektriksel güç kapasitesi hesaplanmalıdır. Tüm çalıştırılması düşünülen elektrikli cihazlar için 1000 watt’lık bir güç kapasitesi yeterli ise kullanılması gereken inverter cihazı 1000 watt gücünden yüksek bir değere sahip olmalıdır. Eğer 1000 watt değere sahip bir inverter seçilirse aküde ısınma, voltaj düşüklüğü gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

İnverterin Fiziksel Büyüklüğü İle Kapasitesinin İlişkisi

Bu tip bir ilişki kurulması yanıltıcı olabilir. Mesela cihaz ne kadar büyük ise güç kapasitesi de o derece yüksektir düşüncesi yanılgıya yol açabilir. İnverter cihazı kullanıcısı ne tür cihazlar kullanacaksa kare dalga invertör yani modifiye sinüs inverter, yada sinüs inverter cihazı seçmelidir. Bu iki tür cihazın farkı sadece maliyet farkı değildir. Sinüs inverter cihazları kullanılacak elektrik akımını daha fazla hassas olan elektrikli cihazlara uygun hale getirebilmektedir. Örneğin aküden alınan elektrik akımını plazma televizyon, faks makinesi yada laptop bilgisayarlar için uygun hale getirebilmek için sinüs inverter cihazları seçilmelidir.

Etiketler: inverter, modifiye, sinüs
Son güncelleme: Ara 31, 2016

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı