Solar Akü Özellikleri Nelerdir?

Yazar Tarih: .

Solar Akü Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Solar Akü

Elektriğin ne kadar önemli bir şey olduğu herkesin malumudur. Ancak elektrik iletimi kablolarla sağlandığı için her yere bu kabloların çekilmesi imkânsızdır. Örnek verecek olursak herkesin cebinde bulunan telefonlar da elektrikle çalışır. Peki, onu kablolardan kurtaran nedir? Tabi ki içerisinde bir bataryaya sahip olmasıdır. En basitinden telefonda kullandığımız batarya bile elektriğin depolanması manasında insanlığa büyük hizmet etmektedir. Zaten sanayinin ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte elektriği depolayan akümülatörler çok büyük önem kazanmıştır. Rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi ya da şebekeden gelen elektriğin depolanması ancak bu akümülatörler sayesindedir. Solar güneş panellerinden elde edilen enerjinin saklanması için tam bakımsız düşük gerilimli solar akülerdir.

Solar Akülerin Ömrü Nasıldır?

Solar akü çeşitleri özellikle solar enerjiden yararlanan insanlar için en verimli akülerdir. Solar akü uzun ömürlü olması sebebiyle tercih edilmektedir. Paslanmaya karşı çok dayanıklı olan solar akü sahip olduğu şarj ömrü ile de öne çıkmaktadır. Solar akü tam dolu olmadan bile tamamen deşarj olabilmektedir. Solar akü markası, menşeisi ve kalitesine göre farklı fiyatlandırılmaktadır. Ucuz akünün kalitesiz akü olduğu aşikârdır ancak pahalı akünün her zaman en iyi akü olduğuna inanmamak gerekir. Piyasada çok büyük paralara satılan aküler bazen hem kullanıcıyı üzmekte hem de kullanıcının cihazlarına zarar vermektedir. Dünya üzerinde sayılı miktarda akü üreticisi vardır ancak piyasadaki akü markalarını saymak imkânsızdır. Bunun sebebi solar akü üretiminin bir hayli masraflı oluşudur. Bunun için bazı şirketler, akü üreticilerine kendi akülerini ürettirerek üzerlerine kendi markalarını basmasındandır.

Türkiye’de Akü Üretimi Durumu Nasıldır?

Ülkemizde akü üreten bazı firmalar ithalat ve ihracattaki kolaylıklar yüzünden Türkiye’deki fabrikalarını kapatmak zorunda kalmıştır. Bunun yerine yurtdışında akülerine üreten şirketler yurtdışından aküleri getirerek kendi etiketlerini basmaktadır. Böylelikle AR-GE masraflarından ve bir takım prosedürlerden kurtulan şirketler solar akü üretimini Avrupa standartlarında yapmaktadır. Bu aslında olumlu bir durumdur ancak ülkemiz için bir kayıptır diyebiliriz.

En İyi Solar Akü Hangisidir?

Herkesin aklında tek bir soru var. Dünyanın en büyük aküsü ya da dünyanın en iyi aküsü hangisidir. Buna cevap olarak kesin bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte solar akü konusunda dünya devi Sonnenschein’dir. Asıl adı Dryfit olan şirket için dünyanın en kaliteli solar akü üreticisi desek çok da abartmış olmayız. 2 yıl garantisi olan bu akülerin aslına bakarsak 12 yıl ömürleri vardır diyebiliriz. 2-4-6-8 volt çeşitlerinin ise ortalama 15-16 yıl ömürleri vardır. Bu aküleri karavanımızda, teknemizde kısacası ihtiyacımız olan her yerde kullanabiliriz.

Etiketler: akü, solar
Son güncelleme: Ara 24, 2016

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı