Solar Lamba Nedir, Ne İşe Yarar?

Yazar Tarih: .

Solar Lamba Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Solar Lamba

Solar lamba nedir? Ne işe yarar? Solar lamba nerelerde kullanılmaktadır? Solar lamba fiyatları nedir? Sizde bu gibi sorulara yanıt arıyorsanız makalemizi okumanızda yarar var. Solar lamba güneş ışığı ile çalışan lamba anlamına gelmektedir. Gündüz güneşten topladığı güneş ışınlarını panelde bulunan pilde şarj eder. Bu şekilde güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmüş olur. Güneş battıktan sonra aydınlatma olayına döner ve aydınlatma sensörleri tekrar doğana kadar çalışarak olduğu yeri aydınlatır. Bazı solar lambalar direkt güneş ışığı alarak bazıları ise pencere kapı arkası gibi kapalı yerlerde konumlandırıldığı için dolaylı yoldan güneş ışığı alırlar.


Solar Lamba Ne İşe Yarar?

Solar lamba yani bir diğer adıyla güneş panelli lambalar panellerinde güneşten topladığı ışınları dönüştürerek elektrik enerjisi üretir ürettiği bu elektriği de aydınlatmada kullanmak üzere panel pillerinde depolar. Örneğin bir bağ eviniz var ve oraya elektrik tesisatı döşetip elektrik götürmek bir hayli pahalı ve cep yakan bir iştir. Ayrıca birçok kurumdan birbirinden ayrı yığınla izin almanız, değişik evrak işleriyle uğraşmanız gerekecektir. Bunun ne kadar sıkıcı ve meşakkatli bir iş olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bununla uğraşmak yerine fiyatları elektrik döşeme maliyetine nazaran çok çok düşük olan solar lamba kullanmayı tercih etmek en akla uygun olanıdır. Sizi yüklü ve gereksiz masraftan kurtaracağı gibi yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş ışığını kullandığı için de ömrü de uzun olacaktır.

Solar Lamba Nerelerde Kullanılmaktadır?

Solar lambalar aslında güneş ışığı alan her yerde kullanılabilir fakat daha çok elektriğin gitmesinin zor olduğu şehir merkezlerinden uzak olan yerlerde aydınlanma amaçlı kullanılmaktadır. Bunun yanında yollardaki trafik lambalarında ve yol kenarı şeritlerinde de kullanılmaktadır. Elektrik faturalarının yükünü azalttığı için özellikle elektriğe çok ihtiyaç duyulan şehirden uzak kamu kurumlarında tercih edilmektedir.

Solar Lamba Fiyatları Nedir?

Duyduğunuzda inanmayacaksınız ama elektrik tesisatı döşemeye göre oldukça ekonomik olan bu solar lamba düzeneği kullanım ömrü açısından ve fiyat uygunluğu açısından oldukça tercih edilmektedir. Solar lamba ile elektrik döşeme arasında adeta fiyat farkı uçurumu bulunmaktadır. Örneğin bir odayı veya bir bahçeyi aydınlatabilecek bir solar lamba fiyatı yaklaşık 200 ila 300 lira iken elektrik döşeme işi size en az 10000 liraya mal olacaktır. Bunun yanında elektrik faturası da cabasıdır. Bu tablo göz önüne alındığı zaman hem cebinize yapacağı katkı hem de doğaya sağladığı yarar açısından solar lambalar en mantıklı seçim olmaktadır.

Etiketler: lamba, solar
Son güncelleme: Ara 28, 2016

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı