Solar Panel Fiyatları

Yazar Tarih: .

Solar Panel Fiyatları Teklifi Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Güneş Paneli

Güncel solar panel fiyatları küçük ve büyük çapta güneş enerjisi yatırımı yapmak isteyen bütün yatırımcıların merak konusudur. Solar panellerinin fiyatları ise birkaç kritere göre değişkenlik göstermektedir.

Solar Panel Fiyatları Üretilen Yere Göre Değişir

İlk kriter solar panellerin menşe ülkesidir. Yani solar panellerin nerede üretildiği önemli bir kriterdir. Solar panellerinin en çok üretildiği ülkeler Uzak Doğu ülkeleridir. Uzak Doğu’da üretilen panellerin genel itibariyle Avrupa’da üretilen panellerden daha düşük fiyatlara arz edildiğini görebiliriz.

Avrupa’da üretilen solar panel fiyatları ise, her ne kadar Avrupa’da üreticilerin sayısı yok denilecek kadar az olsa da, Uzak Doğu’da üretilen solar panel fiyatlarından daha yüksektir. Burada ilginç olan Avrupa markalarının birçoğunun Avrupa’da daha çok gösteriş amaçlı üretim faaliyetleri yürüttükleri fakat solar panellerin büyük bir kısmının Avrupa markası ve bu markanın belirlediği özelliklerle Uzak Doğu’da üretilmeleridir.

Kullanabileceğiniz üçüncü solar paneller ise, son yıllarda sayıları her geçen gün artan, Türk üreticilerinin ürettiği solar panellerdir. Türkiye’de üretilen solar panelleri genelde Avrupa menşeli panellerin fiyatlarıyla aynı seviyededir. Türkiye’de üretilen solar panel fiyatlarının, Avrupa’da üretilen solar panellerin fiyatlarıyla aynı seviyede olmasının sebebi, Türkiye’de hücre üreticisi bulunmadığı için solar hücrelerin Uzak Doğu’dan tedarik edilmesi ve bu solar hücrelerin fiyatlarının yüksek olmasıdır.

Ayrıca Türkiye’de üretilen paneller için şebeke bağlantılı projelerde yerli üretim teşvikleri geçerlidir. Bu teşvikler sadece yatırımın gerçekleştiği ilk 5 yıl geçerli olsa da fiyatların artmasında önemli sebepler arasında görülmektedir.

Solar Panel Fiyatları Alacağınız Adetlere Göre De Değişir

Solar panel fiyatlarını etkileyen ikinci kriter ise satınalınacak olan panellerin adedidir. Eğer büyük veya orta çapta, yani 1 MW veya üzeri yatırım yapmak isterseniz, evinin çatısına solar paneller kurmak isteyen perakende bir alıcıya kıyasen solar panel fiyatları çok daha düşük olacaktır. Genel ticaret kuralları burada da değişkenlik göstermemektedir.

Bu iki kritere göre fiyatlar aşağıdaki gibi olacaktır:

Perakende Watt başı solar panel fiyatları

Almanya:            1 Dollar

Uzak Doğu:        0,80 Dollar

Türkiye:               0,85 Dollar

 

Yatırımcı Watt başı solar panel fiyatları

Almanya:            0,65 Dollar

Uzak Doğu:        0,58 Dollar

Türkiye:               0,60 Dollar


Sitemizde farklı güç ve ebatlardaki buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Etiketler: fiyatları, panel, solar
Son güncelleme: Kas 26, 2016

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı