Alternatif Enerji ve Evde Elektrik Üretimi

Yazar Tarih: .

Evde Elektrik Üretimi İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Evde Elektrik Üretimi

Artan enerji ihtiyacının karşılanması için birçok kaynak kullanılıyor. Uzun yıllardır kullanılan hala enerji üretimi için yararlanılan kaynakların büyük bir kısmını petrol, gaz, kömür ve nükleer enerji gibi yenilenemez enerji kaynakları olarak bilinen kaynaklardan karşılanıyor. Bu enerji kaynaklarının yenilenemez olarak adlandırılmalarının nedeni yeryüzünde belirli bir oranda bulunmaları ve oluşumlarının son derece yavaş olması. Tahminlere göre dünyadaki petrol rezervi 40, doğalgaz rezervi 65, kömür rezervleri ise 150 yıl sonra sona erecek. Evde elektrik üretimi yapmak zorunlu bir durum olacak.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları

Yenilenemez enerji kaynaklarının sınırlı olmalarıyla beraber, patlama yanma tehlikesi ve çevreye verdiği zararlar gibi birçok olumsuz etkilerinin de bulunması insanları onlara alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesine yöneltti.Yenilenebilir enerji kaynakları adı verilen güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, biyolojik enerji vd. gibi sınırsız ve sürekli yenilenen enerji kaynaklarının kullanımı henüz istenilen seviyede olmasa da her geçen artıyor. Gelişen yeni yöntemler ve teknolojiyle bu kaynaklar giderek daha temiz ve ekonomik özellikleriyle dikkat çekiyor. Güneşli gün sayısının fazla olması ve kurulumunun kolaylığı açısından güneş enerjisi kullanımı rüzgar enerjisine göre daha yaygındır.Evde elektrik üretimi yapmak için, bulunduğumuz yerin özellikleri evimizin konumu son derece önemlidir. Örneğin evimizin hemen yanından geçen bir nehir elektirik üretmemiz için uygun olabilir! Ya da rüzgar enerjisi potansiyeli yüksek bir yerde yaşıyor olabilir ve bundan yararlanabiliriz. Ancak ülkemiz geneli için düşündüğümüzde güneş enerjisinden yararlanmak büyük ihtimalle daha uygun olacaktır. 

Evde elektrik üretimi için güneş enerjisi kullanmaya karar verdikten sonra bir inceleme yaptığınızda güneş panellerini her boyutta bulabileceğiniz görürsünüz. 10W’tan 300w’a kadar olan paneller eviniz için genellikle yeterli olacaktır. Basit bir hesapla, Türkiye’de hane başı elektrik tüketiminin 8-10kW saat olduğu düşünüldüğünde 8-10 adet 200W’lık panellerle bu ihtiyaç rahatlıkla karşılanabilir! Seçtiğiniz panelin kalitesine göre gölgede bile bu panellerin %50 kapasiteye kadar verim sağlayacağını hatırlatalım.Her bir 200W’lık panelin yaklaşık 1,5 metre alan kaplayacağını düşünerek panelleri kuracağınız yere karar verebilirsiniz. Muhtemelen çatınız yetecektir; ancak evinizin güneş gören bir cephesine veya bahçenize de panelleri kurmanız mümkün! Panelleri tamamen çatıyı kaplayacak şekilde veya mesela kiremitle birlikte kullanarak görsel bir çeşitlilik te oluşturabilirsiniz!Evde elektrik üretimi için yasal bir engel olmadığını da hatırlatmakta fayda var. Lisans alma veya şirket kurma şartı yok. 500W’a kadar üretim yapabilirsiniz.

Etiketler: güneş, lamba, paneli, solar
Son güncelleme: Haz 08, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı