Güneş Paneli Fiyatları ve Fiyatlara Etkiyen Faktörler

Yazar Tarih: .

Güneş Paneli Fiyatları İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Güneş Paneli Fiyatı

Güneş panelleri kısa sürede verimliliklerini ispatlayan sistemlerdir. Bu panellerle üretilen enerjinin bir sonunun olmaması sayesinde ve panellerin artık devlet teşvikleri ile genel şebekeye bağlanarak da verimli şekilde kullanılabilmeleri sayesinde önemli gelişmeler gösterdiler. Güneş paneli fiyatları özellikle son birkaç yılda uygun denilebilecek aralıklara geldiler. Panel fiyatları, panellerin büyüklüklerine ve satın aldığınız akü ve şarj kontrol cihazlarına göre çeşitlilikler gösteriyor. Panelleri bir paket halinde satın alabildiğiniz gibi, alt parçaları ayrı ayrı da satın alabiliyorsunuz.

Güneş Paneli Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Güneş panellerini kaliteli satıcılardan almanız durumunda, standart fiyatlarla karşılaşıyorsunuz diyebiliriz. Doğrudan güneş paneli olarak değerlendirmek yerine, öncelikle paketlerin içerisine girerek detaylara bakmanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede sistemlerin evlerde kaç adet cihaza elektrik sağlayabilecek kapasiteye sahip olduğunu da görebilirsiniz. Ayrıca panelleri satın alırken kurulum hizmetlerini de satın almanız da söz konusu olabiliyor.Panelleri ve sistemleri paket halinde satın alırken, mutlaka evinizde veya iş yerinizde sistemin ne miktarda elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini göz önünde bulundurun, bu sayede ihtiyacınızı karşılayabilecek miktarda panelleri satın alabilirsiniz. Güneş paneli fiyatlarıGüneş paneli fiyatları temel olarak bu parametreye göre değişim gösterir. Farklı üretici firmaların örneğin 300 Watt’lık bir güneş paneli sistemi için birbirine yakın miktarda ücret talep ettiklerini de görebilirsiniz. Fakat yerli üreticilerle, yabancı üreticiler arasında belirli miktarlarda farklar da olabilmektedir. 

Güneş Panelleri Fiyatları

Güneş panellerinin fiyatlarının genelde set isimlerine göre veya enerji çıktısı miktarlarına göre verildiğini belirtelim. Bir satıcı sattığı panellerin yanında eğer pek çok aparatı, akü gibi parçaları da veriyorsa, bu durumda satışı set halinde yapar ve tüm pakete bir fiyat biçer. Bununla birlikte daha önce de belirttiğimiz gibi eğer tercih ederseniz sadece paneli veya diğer parçaları da satın alabilirsiniz.Örneğin 300 Watt yerli üretim bir paneli satın almak için 1100 TL civarında bir fiyat ödemeniz gerekir. Bu tipte paneller 5 yıl garantili olarak satılırlar ve evinizde kullandığınız enerji miktarının toplamına göre bir veya birden fazla panel ihtiyacınız oluşabilir. Ayrıca paneller garanti süresinin dolumundan sonra da belirli verimliliklerle çalışırlar. Tüm bunların güneş paneli fiyatları konusunda etken olduğunu söylemek de mümkün.Tek bir panelde fiyatlar 500 TL ile 10.000 TL arasında değişim gösterebilir. Tabi bu fiyat aralığındaki panellerin boyutları da farklıdır. Örneğin 100 Watt enerji çıktısına sahip, 1200 mm x 540 mm boyutları olan bir panelde fiyatlar ortalama 500 TL civarındadır.
Son güncelleme: Ara 14, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı