Solar Aydınlatma Teknikleri Nedir

Yazar Tarih: .

Solar Aydınlatma İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Solar Aydınlatma

Solar aydınlatma deyince aklımıza ne gelmektedir? Solar aydınlatmanın çevreye ve bütçemize nasıl bir katkısı vardır? Solar aydınlatmada güneşten tam olarak yararlanmak için neler yapılmalıdır? Bu yazımızda yukarıda gördüğünüz soruların cevaplandırmaya çalışacağız. İngilizce anlamı ve Türkçemizdeki anlamı da aynı olan bu kelime hepimizin de bildiği gibi güneş anlamına gelmektedir.

Solar aydınlatmada doğal olarak güneş ışığından yararlanılarak gerçekleştirilen aydınlatma çeşidine denilmektedir. Solar aydınlatmanın çalışma mantığı, solar panele gelen güneş ışığının elektrik enerjine dönüştürülmesi ve oradan da panel pillerine depolanması ile gerçekleşir. Gündüz depolanan güneş enerjisi güneş battıktan sonra aydınlatma sensörlerinin devreye girmesi ile gece aydınlanmamızı sağlar ve tekrar sabah olup güneş yükseldiğinde sensörler kapanır ve güneş ışığı depolanma işlemi devam eder. Sistem bu devir daim şeklinde çalışır ve piller ömrünü yitirene kadar devam eder ve zamanı geldiğinde pil değiştirme işlemi yapılabilir.

Niçin Solar Aydınlatma

Solar aydınlatma yani güneş ile aydınlatmayı tercih etmemizin en önemli sebeplerinden biri doğamıza zarar vermeyen bir sistem olmasıdır. Diğer aydınlatma araçları gibi gaz, kömür, petrolden üretilen aydınlatma araçları doğamıza ciddi zararlar vermekte ve küresel ısınmayı tetiklenmektedir. Öte yandan bu zararlı yöntemler dünyamızın sonunun gelmesi anlamına gelen ozon tabakasındaki deliğin genişlemesine yardımcı olmaktadırlar. Bu durumun farkında olan bilinçli tüketiciler, yenilenebilir enerji kaynağı olan ve çevreye hiçbir zararı olmayan aksine oldukça faydalı olan güneş enerjisi ile aydınlatma yolunu tercih etmektedir. Solar aydınlatmanın bize yararlı olduğu başka bir konu da bütçe konusudur. Cep yakan elektrik faturalarından kurtulmanın önemli yollarından biri olan solar aydınlatma bu konuda da bize büyük katkı sağlamaktadır. Bedava olan güneş ışığından sisteminizi oldukça ucuz bir bütçe ayırarak kurdurduktan sonra dilediğiniz gibi özgürce kullanabilirsiniz. 

Solar Aydınlatmada Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Solar aydınlatma sistemi kuracaksınız fakat nereye kurulur nasıl güneşten en iyi şekilde faydalanılır bilmiyorsanız. Öncelikle söylemeliyim ki iki çeşit solar aydınlatma yapılabilir. Birincisi direkt güneş ışığı alan yerde kurulmuş olan solar aydınlatma lambaları ile diğeri ise kaplı ortamda, pencere kapı arkasında kurulmuş solar aydınlatma lambaları iledir. En iyisi ve en verim alınabilecek olan tabii ki de ilkinde dediğimiz gibi direkt güneş ışığı alan ve soğuran bir sistem olan açık havadaki solar panelli aydınlatmalardır. Buradaki sensörler daha hassas olacağı için özellikle sabah güneş ışıkları direkt sisteme geleceği için sensörler kapanır ve enerji kaybı azalmış olur.

Son güncelleme: Ara 04, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı