Solar Panel Fiyatları ve Panel Seçimi

Yazar Tarih: .

Solar Panel Fiyatları İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Solar Panel Fiyatları

Solar Panel nedir?

Güneşten gelen ve ‘foton’ adı verilen ışınları, üzerlerinde bulunan ve yarı iletken silikondan üretilen birçok hücreyle emerek enerjiye çeviren solar paneller güneş enerjisi sistemlerinin temel elemanlarıdır. Bu paneller fotovoltaik paneller olarak ta bilinirler. Paneller çerçeve, cam, güneş hücreleri, arka tabaka ve bağlantı kutusundan oluşur. Güneş enerjisi sisteminde akü, akü regülatörü ve diğer unsurlar da kullanılabiliyor olsa da, solar paneller elde edilecek verimi doğrudan ve en çok etkileyen unsurlardır. İhtiyacınıza göre istediğiniz verimi elde etmek, daha uzun süre kullanabilmek ve kullanmayı düşündüğünüz yer için kaplayacağı alan bakımından güneş paneli olarak ta adlandırılan bu panellerin seçimi büyük öneme sahiptir. İyi bir güneş paneli kapalı havalarda bile %50’ye varan ısınma sağlayabilirler.

Panel Çeşitleri; Hangisi Daha Uygun?

Kullanılacak panele karar vermeden önce ihtiyacımız olan enerji miktarını ve kullanacağımız alanı, yani solar panellerin uygulanacağı alanı gözünde bulundurmamız ve bütçemize uygun olanı seçmemiz gerekir.Güneş enerjisi tercih edilen bir enerji türü olduğundan ve solar paneller üretimi kolay paneller olduğundan bu alanda üretim yapan birçok firma vardır.Solar paneller yapıları bakımından esnek, kristal ve ince film paneller olarak bilinen türlerdedirler ve solar panel fiyatları, bu panellerin yapılarına göre değişebilmektedir.İnce film paneller kullanım alanını genişletmiştir. Fazla ışık tutabilirken daha çok binaların dış cephelerinde veya küçük cihazların çalıştırılmasında kullanılırlar. Solar panel fiyatları karşılaştırıldığında ince film paneller kullanışlı olmasının yanında ekonomiktir; fakat verimlilikleri gittikçe artsa da henüz düşük sayılacak orandadır.Esnek yapıdaki paneller daha çok çatı uygulamalarında kullanılmak üzere geliştirilmiştir ve uygulanmaları kolaydır.Yapıları bakımından bir diğer panel çeşidi ise klasik olanlar yani kristal panellerdir. Polikristal adı verilen güneş panelleri bunlardandır. Daha kolay üretilirler ve daha kolay ulaşılabilirler. Bu nedenle piyasada kolaylıkla bulunurlar. Ancak monokristal güneş panellerine göre verimi daha düşüktür.

Monokristal Panel: Daha Fazla Enerji

Diğer panel türlerine göre daha verimli olan monokristal güneş panelleri yaygın olarak kullanılırlar. Üretim maliyetleri biraz daha yüksek olduğundan piyasa fiyatları da diğerlerine oranla yüksektir. Monokristal solar paneller oldukça uzun ömürlü olmalarıyla da tercih edilirler ve dayanıklıdırlar. Solar panel fiyatları bir çok marka ve panel yapısına göre değişklik gösterse de bir fikir vermesi açısından 10w’lık bir polikristal panel 50 TL civarında bulunabilirken, 5W’lık bir monokristal panelin de yine ortalama 50 TL olduğunu söyleyebiliriz.
Etiketler: fiyatları, panel, solar
Son güncelleme: Eki 10, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı