Solar Akü Ve Solar Sistemler İle İlgili Bilgiler

Yazar Tarih: .

Solar Akü Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Solar Akü

Solar sistemlerin en mühim bileşenlerden biri solar aküdür, altta aküler ile alakalı kısa veriler bulunmaktadır. Sistemleriniz ile alakalı solar akü seçimi yapar iken yetki sahibi satıcıların size önereceği en az iki sene garantili aküleri tercih etmelisiniz.

Solar Akü Türleri

Akü ; Elektrik enerjisini kimyasal enerji biçiminde depo eden, gereksinim durumunda bunu elektrik enerjisi olarak verebilme özelliğindeki cihaza denir.Kuru Akü Bakımsız ( Asit ya da Su ilavesi gerektirmeyen ), kapalı tip akülere Kuru Akü denir. VRLA Akü türü ( Valf Regulated Lead Acid ) ( Sübapları Ayarlanabilen Kurşun Asit Akü ) olarak da adlandırılırlar. Kuru Aküler iç yapıları ve imalatlarına bağlı olarak ikiye ayrılır ; AGM Akü ( elektroliti separatörlere emdirilmiş ) ve JEL Akü. Bu akülerin esas özelliği asit taşması ya da sızdırmasının olmamasıdır.Solar akü diğer bir adıyla jel akü ; ortamında jel - jöle kıvamında elektrolit tespit edilen akülerdir. Ağır bölgesel koşullara bilhassa de sıcaklığa ve titreşime dayanabilen bakımsız akülerdir. Bu yüzden denizcilik pazarında ve solar enerji sistemlerinde bilhassa tercih edilirler. Solar akü anında şarj edilmezse bile, derin deşarjdan tamamiyle geri döndürülebilir. Günlük sürekli kullanım amacıyla idealdir. Uzun deşarjlarda kusursuz performans gösterirler.

VRLA Akü

Sübap Ayarlı Kurşun Asit  Akü olarak tanınan Kuru Akü ve Jel Aküler bu sınıfa giren akülerdir. SLA Akü de denilmektedir. UPS ( Kesintisiz Güç Kaynağı ) sistemleri, telekomünikasyon, elektrik ve telefon santralleri, elektrik üretim şirketleri, acil aydınlatma sistemleri ve emniyet sistemlerinde VRLA Aküler kullanılır.AGM Akü: Elektroliti seperatörlere emdirilmiş VRLA akülerdir.Deep Cycle akü ( Derin Döngülü Akü ), nominal kapasitesinin yüzde 20′si civarına kadar deşarj bulunduğu durumda kapasite kaybına uğramayan akülerdir. Deep Cycle akü modelleri, genelde marine uygulamalarda ve yenilenebilir enerji sistemlerinde kullanılır.

Solar Akü Niçin Kullanılır?

Solar akü elektrik enerjisinin depolanmasında kullanılır. Güneş olmadığı günlerde enerjisiz kalmamak amacıyla elektrik enerjisinin depolanması mantıklıdır. Hem de güneşsiz günler de olabilmektedir. Bu yüzden enerjinin depolanması son derece mühimdir. Akü kapasitesinin belirlenmesinde en mühim etken düzenin güneş göremeyeceği gün miktarını ya da saatini hesaplamaktır.

Solar Akü, Şarj Regülatörü Ve Görevi

Güneş panellerinden gelen akımı ayarlar, akünün tam dolmasını ya da tamamiyle boşalmasını engeller. Tüketici amacıyla lüzumlu akım değerine göre sistemde uyumlu çalışabilecek tipte seçilmesi lüzumludur. Hem de akü şarj regülâtörünün, akü gerilimine uyumlu olması gerekir. Çoğu regülâtörde şarj haline ait sayısal verileri gösteren ekran bulunmaktadır.
Son güncelleme: Şub 23, 2018

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı