Güneş Paneli Teklifi Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Solar Panel
Güneş enerjisi panelleri elektrik enerjisi üreten bir teknoloji ürünüdür. Güneş enerjisini kullanarak elektrik enerjisi üreten bu teknolojinin önemi giderek artmaktadır çünkü enerjiye duyulan gereksinim her geçen gün artmaktadır. Hızla tükenen fosil yakıt rezervleri yenilenebilir ve çevre kirliliği yaratmayan enerji üretim yöntemlerinin kullanılmasını zorunlu kılmaktadır.
Güneş enerjisi panellerinin yapılış aşaması
Kumdan elde edilen silikon maddesinden yararlanılarak yapılan güneş enerjisi panelleri, yarı iletken özelliğe sahip olan silikon maddesi güneşten aldığı ışığın etkisiyle pozitif ve negatif yükler arasında bir gerilim farkı oluşmasını sağlar. Her panel hücresinde oluşan bu gerilim farkı metal kablolar aracılığı ile bir araya getirilerek 130 W civarında biir elektriksel güç oluşturur.
Güneş Enerjisi Panellerinin Çalışma Şekli
Güneş enerjisi panelleri üzerlerine düşen güneş ışığını soğurmakta ve soğurdukları ışığın yardımıyla içlerinde bir voltaj farkı meydana gelmektedir. 8 ile 24 güneş enerjisi panelleri bir araya gelirse normal bir evde ihtiyaç duyulan elektrik gücünü karşılayabilir, ayrıca aynı anda olmasa da evdeki tüm elektrikli cihazları çalıştırabilir. Güneş enerjisi panelleri üzerinde bulunan güneş ışığından elektrik oluşturan hücreler sadece belirli bir dalga boyu ve frekansa sahip elektrik üretebilmektedirler. Elde edilen elektrik potansiyeli daha sonra
inverter adı verilen cihazlar ile istenen voltaj değerine, ihtiyaç duyulan frekans değerine yükseltebilmektedir.
Güneş enerjisi panellerinin kullanıldığı sistemin bölümleri
Güneş enerjisi panelleri haricinde güneş ışığından elektrik üretebilen sistemin başka bileşenleri de bulunmaktadır. Sistemi oluşturan her parçanın farklı bir görevi bulunmaktadır. Başlıca sistem parçaları arasında; Akü şarj etme regülâtörü, üretilen elektriğin depolanmasında kullanılan akü gurubu, eviriciler ve birtakım yardımcı elektronik devreler bulunmaktadır.Güneş enerjisi panelleri kurulumu için gerekenGüneş ışığından yararlanarak elektrik üreten sistemlerin montaj işlemi için bir maliyet gerekmektedir. Ama sistemin montaj işlemi tamamlanıp güneş enerjisinden elektrik üreten paneller çalışmaya başlayarak elektrik ürettikleri andan itibaren belli bir süre sonra kendi masrafları ve montaj dahil toplam maliyeti karşılayacak sonrada kar elde edecek duruma gelecektir. Gereken süre kullanılan sisteme göre değişkenlik gösterecektir. Örneğin ayda 80 tl tutarında elektrik harcaması yapan bir ev için toplamda aylık olarak 270 KW bir elektriksel güç yeterli olacaktır. Yıllık olarak ise 3240 KW değerinde bir harcama ortaya çıkar. Bu değerlere göre ev için 2 kw elektrik üretebilen bir sistem kurulması gerekmektedir. Bu da güncel fiyatla 7300 euro maliyet anlamına gelir.
Yorumlar
Bir yorum yazın
Bir yanıt bırakın