Solar Kablo Fiyatları

Yazar Tarih: .

Solar Kablo Almak İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Solar Kablo Fiyatları

Solar Kabloyu Tanıyalım

Bir güneş enerjisi santralinde solar kablo adı verilen fonksiyonlu kablolar en çok olumsuz dış etkilere maruz kalan bölümdür. Solar kabloların belirli özellikler taşıması gerekmekte. Esneklik, boya vermeme özelliği, asitlere dayanıklı olma, basınca dayanıklılık, çevre dostu olma, işletme sıcaklığı denilen (en az 90’lik ısı) ısı ve en az 25 yıl kullanım ömrü belli başlı özellikleri olarak sayılabilir. Enerji santrallerinde solar kablo dışında kullanılan diğer kablolar, alternatif akım kabloları (AC) ve haberleşme kablolarıdır. Santrallerde en çok hırpalanan birim bu kablolardır. Bu yüzden kablolar henüz alım aşamasında iken uluslararası standartlara uygun olanlar tercih edilmeli. Bunun sebebini uygunsuz kablo kullanımı yapan santraller ,kar elde etme aşamasında yaşadıkları sorunlarla idrak ederler. Dünyada standartlara uygunluk belgeleri yeni oluşturulan solar kabloların öncüsü olan ülke ise Almanya.

Solar Kablo Standardı Var mıdır?

Santrallerde kullanılan kablolardan haberleşme ve AC akım kabloları diğer sanayi sistemlerinde uzun yıllardır sektörde yer etmiş ve standartlarını oturtmuştur. Seçim yapılırken güvenli ve kaliteli ürün bulmak daha kolaydır. Solar (DC) kablolar ise, güneş enerjisi sistemleri yeni yeni gündemde artış göstermekte olduğundan standart ölçüleri tam olarak netleşmemiştir. Bu yüzden kurulum aşamasındaki santraller solar kablo ürünlerinin temininde çok dikkatli davranmalı, bilindik kalitesinden ödün vermeyen, ürününün arkasında duran firmalar ile anlaşmalar yaparak solar kablo fiyatları üzerinden hareket etmelidirler. Solar kablo standartlarında ilk belge DKE AK’dir. Daha sonra EN normu geliştirilmiştir ve bu norm temel teşkil etmektedir. TÜV, EN standartlarda ve test olarak kullanılan dokümanlarında solar kablo için 25 yıl ömür şartı koyar. Bu garanti ömrü olarak algılanmamalıdır.

Güneş enerjisini en verimli şekilde kullanarak maksimum enerji elde edilmesini sağlayan güneş panelleri ne kadar önemliyse, bu enerjinin iletimini ve kullanımını sağlayan solar kablolar da o kadar önemlidir. Bu yüzden kabloların kalitesi çok önemli hale gelmekte. Buna istinaden solar kablo fiyatları kalite ile doğru orantılı olarak ilişkilendirilebilir. Ürün temin edilen firmaların güvenilirliği, köklü oluşu, santral verimliliği ve kazanç doğru orantılıdır. Maliyet açısından çok büyük yatırımlar yapılmasına rağmen, sistem kuruluşunda oldukça küçük bir maliyet yeri olan solar kablo fiyatları seçiminde yanlış ve ucuz tercihlere yer verilmekte. Tam verim, kazanç ve yüksek performans alabilmek için usullere uygun davranılmalı standartlara uygun solar kablo fiyatları uygulayan firmalarla anlaşmalar yapılmalıdır.

Etiketler: kablo, solar
Son güncelleme: Şub 07, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı