Solar Montaj Sistemi İçin Kullanılan Ekipmanlar

Yazar Tarih: .

Solar Montaj Sistemi İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Solar Montaj Sistemi

Güneş panellerinin zemine montajı konusu oldukça önemsenmelidir. Çünkü zemine doğru montaj işlemi aynı zamanda solar sistemlerin üretebilecekleri elektrik enerji oranını etkilemektedir. Solar montaj sistemi doğru tercih aşamasında oldukça önemlidir. Solar montaj sistemi için kullanılan montaj araçları iki kısıma ayrılır. Bu montaj sistemleri içinden uygun olanı kullanılır. Yer zeminine montaj ve çatı zeminine montaj bu iki ana kısımı oluşturur.

Solar Sistem Montajı Teknik Detayları

Solar sistemlerden yüksek verimlilik elde edilmesi kullanılacak montaj sistemleri ile ilişkilidir. Her yüzey çeşidine uygun olan bir sistem bulunmaktadır. Kullanılan bazı montaj sistemleri şunlardır;Eğimli çatılar için montaj sistemleriDüz yüzeyli çatılar için montaj sistemleriÇatılara entegre olabilen sistemlerBinalara entegre olabilen sistemlerYapılardan bağımsız sistemlerAkıllı teknolojiye sahip olan montaj sistemleriSolar sistemlerin yer zeminine montajı Solar montaj sistemi arasından yer zeminine montaj elemanları kullanıldığı zaman solar panellerin yere uygun güneş ışığı alacak açıda olmaları gerekir. Ayrıca zeminden minimum 50 cm uzaklıkta bir mesafede yerleştirilmiş olması gerekir. Güneş panellerinin ışığı almasına engel olabilecek otlardan ve diğer engellerden korunması gereklidir. Bu şekilde panellerin daha fazla güneş ışığı alması sağlanır ayrıca kolayca toz tutması da önlenmiş olur. Yani çevresel şartlara karşı daha fazla dayanıklı olmasını sağlar.

Solar Sistemlerin Çatı Zeminine Montajı

Solar montaj sistemi, montaj yapılacak çatılara farlılık gösterebilmektedir. Çünkü montaj yapılacak çatının zemini düz yada eğimli olabilmektedir. Solar montaj sistemi düz zeminli çatılarda aynen yer zeminine montaj sistemlerinde olduğu gibi panellere eğim kazandıracak bir yapıya sahiptir. Bu tür çatılara montaj yapılırken yapının statik hesabı değiştirilmeyecek şekilde panel ayaklarına ağırlık konularak sabitleme işlemi yapılır. Eğer çatı düz değil de eğimli ise o zaman montaj işlemi için sabitleme kancası adı verilen montaj elemanları kullanılır. Bu aşamada önemli olan konu eğimli çatının kremit veya başka bir malzeme ile kaplı olmasıdır. 

Solar Montaj Sistemi Kalite Faktörü

Solar sistemlerin montaj işlemi sırasında kullanılacak sistemlerde kalite faktörü önemlidir. Kullanılacak olan malzeme metal kısımlar bulunduruyor ise bu kısımların paslanmaya karşı dayanıklı olması, hava şartlarına karşı dayanıklı olması önemlidir. Sözü edilen faktörler montaj sisteminin uzun yıllar dayanma ve kullanılabilir durumda olmasını sağlar. Montaj sistemi elemanlarının modüler olması, esnek yapıda olması kullanım ömürlerini uzatmaktadır.
Son güncelleme: Oca 26, 2018

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı