Solar Paketler Nelerden Oluşur?

Yazar Tarih: .

Solar Paketler İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Solar Paketler

Solar paketler evlerde, teknelerde, gemilerde ve en önemlisi de güneşten elde edilecek yenilenebilir enerjinin üretiminde kullanılan kombine edilmiş malzeme ve cihazlardan oluşan setlerdir. Elde edilmesi istenen enerjinin büyüklüğüne ve kompleks olmasına bağlı olarak solar paketler setin içindeki cihaz ve malzemelerin arttırılması yada azaltılması ile kombinlenebilir.

Solar Paketler Hakkında

Solar paketler elde edilecek enerjinin büyüklüğüne göre kombine edilen malzemeler artış veya azalma gösterir. Solar paket sistem adı verilen bir sette su malzemeler bulunmalıdır; Güneş Paneli, Jel Akü, Modifiye Sinüs Inverter veya Tam Sinüs Inverter, Şarj Kontrol Cihazı, Altı mm çapında kırmızı solar kablo, Altı mm çapında siyah solar kablo, MCu Konnektor, Montaj Sistemi (civata, somun), Sigorta Panosu gibi malzeme ve cihazlardan oluşmaktadır. Bunlar ne ise yarıyor bir göz atalım. Güneş Paneli: Yenilenebilir enerji üretiminde en büyük paya sahip, güneşten gelen enerjinin kullanılabilir enerjiye dönüştürülmesini sağlayan küçük hücresel yapılardan oluşan yapıdır. Jel Akü : Elektrik enerjisini kinetik enerji olarak muhafaza eden ve gerektiği zaman elektrik enerjisine dönüştürmeye yarayan kimyasal tepkimelerle çalışan cihazlar. Jel akü, içerisinde jöle kıvamında elektrolitler bulunduran akülere denir.  Modifiye Sinüs İnverter: Güneş panellerinden üretilen enerjiyi kullanılabilir enerjiye dönüştüren, kare dalga üreten ve genellikle daha küçük çapta enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılan cihazlar. Tam Sinüs İnverter: Güneş panellerinde üretilen enerjiyi kullanılabilir enerjiye dönüştüren sinüs akımı üreten, modifiye sinüs inverterlerin kullanılamadığı, kompleks, yüksek gerilim ve frekansları ayarlamak için kullanılan cihazlardır. Şarj Kontrol Cihazı: Güneş enerjisi teknolojileri ile üretilen enerjinin en iyi şekilde şarj edilmesini sağlayan cihazdır. İyi bir regülatör, sistem devresindeki yükselme ve düşmelerde ayarlamaları yapabilmeli ve dengeleyebilmelidir. Konnektör: Bağlayan, bağlantı sağlayan anlamındadır. Teknolojik bağlantı sistemlerinde kumanda etmeye yarayan kolların, dingil denilen ana cihaza bağlanmasını sağlayan düzeneklerdir. Montaj Sistemi: Somun, cıvata vb malzemeleri içerir. Sigorta Panosu: Sigorta sistemini düzenler. 

Solar Paket Setleri

Solar paketler enerji ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Normal büyüklükte bir evin bütün enerji ihtiyacını karşılayabilecek solar paketler setinde su malzemeler bulunmaktadır. 12 adet güneş paneli, 8-12 voltluk jel akü, 1 adet tam sinüs inverter, 1 adet şarj kontrol cihazı, 25 metre kırmızı solar kablo, 25 metre siyah solar kablo, 12 adet konnektor, 1 adet montaj sistemi, 1 adet sigorta panosu. Bu malzemeler normal büyüklükteki bir evin enerji ihtiyacını karşılar.

Solar Paketlerde Kullanım Avantajları

Günümüzde gelişmekte olan teknoloji, enerji kaynaklarının tükenme riski, yenilenebilir enerji kollarına yönelme gerekliliği doğurmuştur. Bu duruma istinaden ortaya çıkan en akılcı enerji kaynağı güneş enerjisinin en verimli enerjiye dönüştürülmesinde solar paketler en güzel ve kaliteli çözümdür. Zorlu şartlarda kullanılan bu sistem hayatı kolaylaştırmaktadır.
Son güncelleme: Oca 16, 2018

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı