Rüzgar Türbini Hakkında Bilmedikleriniz

Yazar Tarih: .

Rüzgar Türbini İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Rüzgar Türbini

Rüzgar türbini nedir? Rüzgar türbini ne işe yarar? Rüzgar türbini ile nasıl elektrik elde edilir nasıl çalışır ve benzeri birçok sorunuzun cevabını makalemiz de bulabilir ve sizlere yardımcı olabilirim.Siz de bu konu hakkın da fikir sahibi olmak ve bu sistemlerin hakkında geniş bilgiye sahip mi olmak istiyorsunuz. Sizler için araştırdığım bu konuyu makalemde yer vermek istiyorum. Siz de makaleyi okuduktan sonra bir bilgi sahibi olmuş ve bu konu hakkında fikirleriniz olacak. Artık rüzgar türbini gördüğünüz de siz de bu konu hakkın da yorum yapabilecek duruma gelebilirsiniz.Bütün bu sorular makalemizin devamın da anlatılmaktadır.

Rüzgar Türbinleri Nasıl Çalışır?

Öncelikle sizlere havanın hızlı bir şekilde hareket etme olayını hatırlatmak isterim rüzgar enerjisi de havanın çok hızlı hareket etmesin den yani havanın hareketli olmasın dan oluşan enerjidir.Bu türbinler rüzgarda ki kinetik enerjiyi önce mekanik enerjiye çevirmekte oluşan mekanik enerjiyi de elektrik enerjisine çevirmektedir. Rüzgar türbini nasıl çalıştığını daha iyi anlamak mı istiyor musunuz? O zaman sizlere sürüklenme ve kaldırma kuvvetleri hakkın da biraz açıklama yapmak isterim. Sürüklenme cisim üzerinde meydana gelen ve akış yönün de gerçekleşen bir kuvvet olarak tanımlanabilir.Bunu türbinler için düşünecek olursak rüzgarın aynı yönde ki ivmesiyle sürüklenme meydana gelmektedir.Kaldırma kuvvetinden bahsedecek olursak akış yönü üzerin deki gelen kuvvetin dik olarak gelmesi ve hareket ettirmesidir.Bu durum da türbinleri düşündüğümüz de dik olarak gelen bir kaldırma kuvvetini düşünmüş oluruz.

Rüzgar Türbinleri Kaç Bölümden Oluşur?

Rüzgar türbinlerini çevremiz de görmek veya Türkiye’nin birçok yerinde görmek mümkündür.Bu Rüzgar türbinleri karşıdan küçük gibi gözükse de oldukça büyük ve uzundurlar.Elektrik üretim de kullanılan bu türbinler 3 bölümden oluşur.Şimdi sizlere bu bölümler hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.İlk olarak pervane kanatlarını açıklayacak olursak pervane kanatları rüzgar enerjisini kinetik enerjiye çeviren parçasıdır.Bu parça rüzgarın gücü sayesinde dönmektedir.Yani bu parçaları döndüren kuvvet tamamen rüzgardır.Rüzgarın akış yönü doğrultusunda dönen bu parça buna göre tasarlanmıştır. Karşıdan bakıldığında en dikkat çekici görselliği olan bu parça yavaş ta sürekli dönmektedir.İkinci diğer parçası olan şaft pervanelere bağlıdır pervane döndükçe şaft dönerek motoru döndürür ve çıkışın da beklenen enerjiyi verir yani elektrik enerjisini verir.Üçüncü parçası jeneratördür. Elektromanyetik indüksiyon sayesinde elektrik enerjisini üreten bu parçası önemli parçalarından bir tanesidir. Çalışma şekli ve biçimi bakımından kolay yani basit gibi gözüken bu cihaz elektrik üretimi yapmış olur. Makalemizde sizlere rüzgar türbini hakkında genel bir bilgi verdim. Umarım faydalı olmuşuzdur.
Son güncelleme: Şub 21, 2018

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı