Rüzgar Gülü Fiyatları Nedir?

Yazar Tarih: .

Rüzgar Gülü İçin: 0332 988 0332 veya Tıklayın: Rüzgar Türbini

Rüzgâr gülü yani rüzgâr türbini rüzgâr enerjisini elektrik enerjisine çevirmeye yarayan araçtır. Adı üzerinde rüzgâr gülü uzaktan tıpkı bir gülü andırır. Genellikle yüksek bölgelere ve denize oldukça yakın yerlere konumlandırılırlar. Sadece rüzgâr enerjisi ile çalışırlar. Konumlandıkları yer genelde açık tepelerdir. Ağaçlık orman kesimleri rüzgârın hızını keseceği için tercih edilmez. Rüzgâr gülü fiyatları kullanıldığı yere, yapıldığı malzemeye ve elektrik dönüştürme kapasitesine göre belirlenir. Bu yüzden piyasada çok çeşitli fiyatlarda rüzgâr türbini bulmak mümkündür.

Rüzgâr Güllerindeki Fiyat Farkı Ve Sebepleri

Piyasada bulunan rüzgâr gülü fiyatlarında ciddi ayrımlar bulunmaktadır. Bu ayrımın ilk sebeplerden biri boyutlarındaki farklılıktır. Örneğin bir evin ihtiyacını karşılamak için kullanılacak olan rüzgâr gülü boyut olarak küçük olacağı için yapımı sırasında kullanılan malzeme de az olacaktır. Bu ev tipi rüzgâr gülü evinizin elektrik kullanılan televizyon, buz dolabı, klima ve elektrikli su ısıtıcısı gibi aletlerin elektrik ihtiyacını karşılamada yeterli olacaktır. Böyle bir rüzgar gülü 500 watta kadar elektrik üretebilir ve bu evinizdeki elektrik ve aydınlanma ihtiyacınızı rahat bir şekilde karşılar. Bu sayede evinizde yüklü elektrik faturasından kurtulmuş olursunuz. Bu tip rüzgar gülü fiyatları yaklaşık 3000 ila 4000 lira arasındadır. Bu fiyat size ilk başta fazla gelebilir ama uzun vadede siz de maliyetini fazlasıyla çıkardığını göreceksiniz.

Öte yandan fabrikalar ve şehir elektriği için olan rüzgâr türbinleri de mevcuttur. Bu türbinlerin özelliği de boyut olarak oldukça büyük olmaları ve elektrik üretme kapasitesinin çok yüksek olmasıdır. Zaten bu sebeple güçlü elektrik akımına ihtiyaç duyulan fabrikalarda ve şehir aydınlatmalarında kullanılırlar. Elektrik üretimi 1000 wattan fazla olan bu türbinlerin maliyeti de oldukça pahalıdır. Ev tipi rüzgâr gülü fiyatları ortalama 3000 iken fabrika tipi rüzgar gülü fiyatları 6000 lira ile 15000 lira arasında değişmektedir.

Cebinize En Uygun Rüzgâr Gülü

İster küçük bir eviniz olsun ister bir fabrika sahibi olun cebinizden tasarruf etmek adına yaptıracağınız bu rüzgâr paneli kurdurma işlemi cebinize çok faydalı olacak ekonominizi geliştirecektir. Eviniz de kullanmak istiyorsanız boyut olarak küçük ve fiyat olarak da uygun rüzgâr türbinleri, fabrikanız için istiyorsanız da daha büyük olan ve doğal olarak da daha pahalıya mal olacak olan rüzgâr türbinleri piyasada mevcuttur. Ve bu işi çok iyi bilen birilerine yaptırmalısınız ki kurumlum sırasında harcadığınız paranız boşa gitmesin. Çünkü sistemi kurdurmak kadar uzun ömürlü ve kaliteli olması da önemlidir.
Etiketler: fiyatları, gülü, rüzgar
Son güncelleme: Nis 17, 2017

İlgili Makale

Yorumlar

Bir yorum yazın

Bir yanıt bırakın

Doğrulama Kodu
WhatsApp Destek Hattı